Imamo evropsko podprvakinjo v športnem plezanju

Foto: Stanko Gruden

Ljubljana, 15. julij 2013 – Od 11. do 13. julija 2013 je v francoskem Chamonixu potekalo evropsko prvenstvo v težavnostnem plezanju, na katerem smo Slovenci zopet stopili na najvišje stopničke. Naša najboljša športna plezalka in aktualna dvakratna zaporedna skupna zmagovalka svetovnega pokala v težavnosti in kombinaciji Mina Markovič je dosegla 2. mesto, njen uspeh pa je s 4. mestom dopolnila Maja Vidmar.

Chamonix je evropsko prvenstvo gostilo drugič v zgodovini, na 11. prvenstvu Evrope so imeli upravičeno visoka pričakovanja tudi Slovenci. In Mina in Maja sta pričakovanja upravičili: Mina je postala nova podprvakinja stare celine v težavnostnem plezanju, Maja pa je po napetem finalu končala prvenstvo kot 4., z enakim rezultatom v finalu kot Mina in Francozinja Hélène Janicot, vendar je o uvrstitvi odločalo poprejšnje plezanje v polfinalu.

Vodji slovenske odprave v priljubljenem zimskošportnem in alpinističnem središču ob vznožju masiva Mont Blanca selektor slovenske članske reprezentance v športnem plezanju Simon Margon in trener Roman Krajnik sta sestavila ekipo, v kateri so bili poleg naše prve favoritinje Mine Markovič še Maja Vidmar, Tina Šušteršič, Jure Raztresen ter debitanti na evropskih prvenstvih Sergej Epih, Domen Škofic in Martin Bergant.

Besedilo: MS

Podobne teme: