Sloveniji zlato in dve srebrni medalji

Ljubljana, 29. julij 2013 – Ta konec tedna, 27. in 28. julija 2013, je v avstrijskem Imstu potekalo Mladinsko evropsko prvenstvo v težavnostnem plezanju IFSC 2013, kjer je nastopila tudi 18-članska slovenska mladinska reprezentanca in dosegla izvrsten uspeh z zlatom in dvema srebrnima medaljama.

Na drugem mladinskem evropskem prvenstvu v težavnostnem plezanju v organizaciji Mednarodne zveze za športno plezanje IFSC in domače Planinske zveze Avstrije je bilo prijavljenih kar 492 tekmovalk in tekmovalcev v vseh kategorijah, med njimi tudi 18 naših najboljših mladih športnih plezalk in plezalcev – reprezentantov slovenske mladinske reprezentance v športnem plezanju pod vodstvom selektorja Boruta Kavzarja.

Po uspešnih kvalifikacijah se je v finale uvrstilo 5 tekmovalk in tekmovalcev, in sicer Janja Garnbret in Tjaša Slemenšek med st. deklicami, Martin Bergant med kadeti, Jera Lenardič med mladinkami in Domen Škofic med mladinci, ki je na tem mladinskem evropskem prvenstvu branil naslov prvega mladinskega evropskega prvaka med mladinci v težavnosti iz lanskega leta, sicer tokrat zadnjič v mladinski selekciji, saj bo naslednje leto že član. Domen je leta 2012 dosegel tudi naslov svetovnega podprvaka med mladinci. V finalu so vsi dali vse od sebe in tako je Slovenija znova doživela izvrsten uspeh. Naši reprezentanti so dosegli  3 medalje: zlato in dve srebrni medalji. Znaslovom mladinske evropske prvakinje se je letos že drugič ovenčalaJANJA GARNBRET med st. deklicami, ki je naslovu mladinske evropske prvakinje v balvanskem plezanju dodala še žlahtni naslov v težavnosti. Naslov mladinskega evropskega podprvaka v težavnostnem plezanju pa sta osvojila MARTIN BERGANT med kadeti in DOMEN ŠKOFIC med mladinci. Ostali dve finalistki pa sta dosegli: mladinka Jera Lenardič peto mesto, Tjaša Slemenšek pa 9. mesto med st. deklicami.

Slovenija je tako znova dosegla nov uspeh na zemljevidu športnega plezanja. Uspeh naših mladih plezalcev pomeni toliko več ob dejstvu, da sta plezalski veselili Francija in Nemčija, ki sicer redno posegata po medaljah, ostali tokrat praznih rok.

Besedilo: MS

Foto: Roman Krajnik

Podobne teme: