Slovenci najboljši v Evropi

Slovenske plesalke in plesalci so iz Amsterdama prinesli kar 24 odličij in kar 7-krat so peli slovensko himno.

V Amsterdamu (13. do 16. 6. 2013) se je zaključilo za slovenske plesalce izjemno Evropsko prvenstvo v hip hopu, electric boogieju in break danceu. Nekaj več kot 500-članska reprezentanca se je za naslove evropskih prvakov merila z več kot 2500 plesalci iz 24 različnih držav.

Slovenci so si na prvenstvu priplesali 24 odličij, kar 7-krat so vsi zbrani poslušali slovensko himno, 9-krat so se plesalci povzpeli na drugo stopničko in se 8-krat razveselili 3. mesta.

Nova evropska prvaka med hip hop dvojicami sta Aleš Trdin in Žiga Mlakar (PŠD Artifeks), podprvaka sta Gašper Kunšek in Roman Urek (PD BPS Radovljica), na 3. mesto pa sta priplesala Žan Jeršin in Miha Furlan (PŠD Artifeks). Mladinski evropski prvaki med break dance timi so Funky Rockerz(D Kazina), podprvaki pa Generic Crew (KUD Superstar). Na stopničke, in sicer na 2. mesto, sta se uvrstila Eva Cimerlajt in Vitjan Črešnar-Štaus (PK Pingi International) med mladinskimi hip hop dvojicami.

plesna skupina The Artifex

Tekmovanje so uspešno zaključile tudi otroške hip hop formacije, med katerimi se je najvišje, in sicer na 3. mesto, uvrstila formacija Lights out (PK Bolero LJ) ter članske 2 hip hop male skupine in formacije. Jagodni izbor (ŠKDPS Novo mesto) si je med malimi skupinami priplesal 2. mesto, medtem ko je formacija Miami fever iz istega kluba zasedla 3. mesto, na najvišjo stopničko pa se je povzpela formacija Hip-noza(ŠPD Pro dance studio).

Izjemen je bil uspeh članskih hip hop malih skupin in formacij, saj so Slovencem pripadle vse stopničke. Tako med malimi skupinami – RTFX Crew– kot med formacijami –Kill them with the beat– so naslova evropskih prvakov osvojili plesalci PŠD Artifeks, medtem ko je naslov podprvakov v obeh disciplinah pripadel članom ŠKDPS Novo mesto – skupini PSNM in formaciji Flip that. Bronaste medalje pa so se razveselili med malimi skupinami A(R)TI7? (PŠD Artifeks) in med formacijami Top ten at ten (KD Bast). 3. mesto si je priplesala tudi mladinska formacija Jam (ŠKDPS Novo mesto).

Z naslovom evropskih prvakov se lahko pohvalijo tudi electric boogie solist Žigan Krajnčan (PK Miki Domžale) in electric boogie dvojica Dejan Djurovič in Andraž Mrak (PK Miki Domžale). Novi podprvaki pa so electric boogie solist Samo Kos Polutak (PK Jasmin), break dance solist Tomi Činej (ŠKPK V. I. P.) in break dance solist mladinec Aleksander Flis (KUD Superstar), ki pa mu je družbo na tretji stopnički delal Matija Miščič (ŠKPK V. I. P.). 3. mesto si je priboril tudi break dance solist Robert Babič (PK Jasmin).

Besedilo: MS (vir: Plesna zveza Slovenije)

Foto: The Artifex

Podobne teme: