Kolesarska dirka Po Sloveniji

Vir: Siol.net

Danes se začenja jubilejna kolesarska dirka Po Sloveniji. Organizira jo Kolesarski klub Adria Mobil, odvijala pa se bo od 13. do 16. junija 2013. Slovenski in tuji tekmovalci začenjajo dirko z današnjo etapo, s startom v prestolnici.

To bo posamična vožnja na čas ali kronometer in bo potekala po ulicah Ljubljane, dolga bo 8,8 kilometra. Druga etapa bo potekala od Grosupelj do Višnje Gore, dolga pa bo 171,3 km. Vrh kolesarske dirke Po Sloveniji pa bo sobotna kraljevska etapa s ciljem na Vršiču. Zadnja, četrta etapa dirke bo kolesarje vodila od Brežic do Novega mesta, po deželi Cvička. 117 kolesarjev iz petnajstih ekip bo tako v štirih dneh prevozilo 503,1 kilometer. 

Kraljevska 3. etapa

Tretja etapa velja za najtežjo, saj pot vodi do Vršiča, ki kot se spomnimo iz preteklih tekem, vedno odloči zmagovalca dirke. Iz Škofje Loke se bodo tako kolesarji povzpeli proti Sorici, nato pa jih čaka vzpon s circa 1000 metri višinske razlike, na koncu pa jih čaka boj z Vršičem iz smeri Bovca. Kolesarji bodo dirko zaključili v nedeljo, v Novem mestu na znamenitem Kandijskem mostu.

Dirke se bodo udeležili tudi naši kolesarji, med drugim tudi aktualni slovenski državni prvak v kronometru Klemen Štimulak, Tadej Valjavec ter Hrvat Kristijan Đurasek. (Vir: Siol.net, KZS)

Besedilo: MS

 

 

Podobne teme: