Festival Lent

Foto: Arhiv Festival Lent - Dirtswitch

Maribor, 1. julij 2013 – Festival Lent počasi prehaja v drugo polovico dogajanja. Pestro in živo je na Mariborskih ulicah. Ana Desetnica na mariborske ulice prinaša zvrhano mero norčij in humorja, pa tudi družbene kritike in pikre satire. Lentovi odri ponujajo čudovit glasbeni nabor za čisto vse okuse.

Danes bo na glavnem odru Lenta s svojim močnim glasom kot vedno osupnil publiko hrvaški glasbenik Urban & 4Siti hlapci, ki v Sloveniji že 15 let veljajo za vodilno in najaktivnejšo zasedbo na reagge glasbeni sceni in so te dni izdali svoj tretji album Under Jah Sun, bodo nastopili na Večerovem odru.

Na Mladininem odru pa bodo nastopili tudi Dirtswitch, ki veljajo za enega izmed najbolj perspektivnih mladih bandov. Dirtswitch svoje vplive črpajo iz grunge in post-grunge obdobij preteklih dveh desetletij, kot so Alter Bridge, Soundgarden, King’s X in Shinedown, njihov značilni zvok pa sestavljajo težke, nizko uglašene kitare, prepletene z močnimi in spevnimi vokalnimi linijami. Poslušali jih boste lahko 4. julija, še prej pa boste lahko prisluhnili pesmim Vlada Kresilna na Jurčkovem odru. 5. julij bo prav tako glasbeno zanimiv, na Večerovem odru bodo nastopili TBF. The Beat Fleet je hiphop/rap/rock skupina iz Splita.Bese

Besedilo: MS

 

Podobne teme: