54. Jazz festival Ljubljana

Peter Brötzmann

Ljubljana, 3. julij 2013 – Prestolnica ponuja pestro paleto festivalov. V poletje smo zakorakali z Bežigrad festom, ki se je zaključil konec junija, julij pa je otvoril 54. Jazz festival Ljubljana. Vse do 6. julija 2013 boste tako na svoj račun prišli vsi ljubitelji jazz glasbe.

Program sta tretjič zapored pripravila vodja programa jazz glasbe CD Bogdan Benigar in Pedro Costa, solastnik jazzovske založbe Clean Feed. Fokus festivala, tokrat posvečajo življenjskemu delu vsestranskega umetnika, predvsem pa izjemnega nemškega pihalca Petra Brötzmanna. Tako bodo v sodelovanju z MGLC priredili umetniško razstavo njegovih slik, grafik in drugih umetniških del med letoma 1959 – 2013. V sklopu razstave bodo predvajali tudi pred kratkim izdane dokumentarne filme o Petru Brötzmannu kot sta Soldier of the Road in Film Portrait.

Med popularnejšimi imeni gre izpostaviti pevko Macy Gray in njen najnovejši projekt z Davidom Murrayem ter ekstatično pianistko Hiromi, ki se bo predstavila s triom. Macy Gray boste imeli priložnost poslušati v soboto v Križankah. Celoten program pa si lahko ogledate na festivalski strani www.ljubljanajazz.si.

Besedilo: MS

Foto: Youtube

Podobne teme: