Slovenski Metaldays

Metaldays

Ljubljana, 31. maj 2014 – Junij je pred vrati in z njim festivalsko poletje. Po Sloveniji se bo ponovno igralo in pelo vse od narodno zabavne glasbe do metala, ob tem pa bodo obiskovalci festivalov imeli odlično priložnost spoznavati tudi naravne lepote naše zelene dežele.

Kar 6 dni bo trajal festival Metaldays, ki v Slovenijo vabi metalce in rockerje od blizu in daleč. Letos bodo organizatorji gostili nemške Kadavar, ene od najvidnejših predstavnikov retro rocka, ki zadnja leta na veliko osvaja občinsvo po celem svetu. Rock ‘n’ rolla seveda ni nikoli dovolj, zato so naboru dodali še Valient Thorr. Tisti, ki prisegate na heavy metal v klasični maniri, pa boste imeli priložnost slišati slovenske Space Unicorn on Fire, ki se bodo tokrat predstavili na glavnem odru. Občinstvu se bodo predstavili tudi Metalsteel, ki velja za eno najuspešnejših slovenskih metal skupin.

Seveda pa ne bodo manjkale svetovno znane skupine kot so Sabaton, Megadeth, Satiricon, Children of Bodom ter mnogi drugi.

Vsi navdušenci metal glasbe torej vabljeni v Tolmin med 20. in 26. julijem 2014. Festival poteka na Sotočju v Tolminu, ki leži med dvema čudovitima gorskima rekama, Tolminko in Sočo. Pot v Tolmin vas bo vodila skozi osrčje Alp, z osuplivimi razgledi, ki nikogar ne pustijo hladnega. Področje festivala je tudi del nacionalnega parka Julijske Alpe.

Besedilo: MS

Foto: arhiv Metaldays

 

Podobne teme: