Pivo in cvetje

Festival Pivo in cvetje

Laško, 10. julij 2013 – Laško, mesto, kjer stoji pivovarna in mesto, kjer v juliju poteka eden izmed najbolj odmevnih festivalov v Sloveniji Pivo in cvetje. Festival letos poteka 50., saj so ga prvič priredili leta 1963 in gre za največjo turistično prireditev v Sloveniji.

Festivalski del Piva in cvetja je zasnovan tako, da bo na štirih različnih koncertnih prizoriščih zajel domala vse glasbene okuse, organizatorji pa želijo pritegniti še več obiskovalcev iz bližnjih urbanih središč, kot so Ljubljana, Zagreb, Trst, Maribor in Gradec.

Program nastopajočih, ki se bodo na odrih Piva in cvetja ob  50. obletnici festivala zvrstili od 11. do 14. julija, si lahko ogledate na spletni strani www.pivo-cvetje.si, manjkali pa ne bodo  Big Foot Mama, Gibboni, Avven, Vlado Kreslin in tudi ne  Gov’t Mule, ki so na festival nastopili že lani.

Skupina Laško – mecen slovenske glasbe

Poudariti gre, da so se v Laškem odločili začeti projekt Skupina Laško – mecen slovenske glasbe. Menijo namreč, da imamo v Sloveniji obilo kakovostnih glasbenih ustvarjalcev, ki pa so omejeni z velikostjo trga in vse večjo zaprtostjo medijskega prostora. Pomemben razlog pa je tudi, da se projekt navezuje tudi s festivalsko usmeritvijo prireditve Pivo in cvetje, kjer si Pivovarna Laško kot organizator želi čim več kakovostnih slovenskih izvajalcev vseh zvrsti glasbe, je  dejal gospod Matej Oset na novinarski konferenci in  dodal:”Letošnji razpis za mecensko podporo smo v primerjavi z lanskim nekoliko bolj natančno zastavili in dejstvo, da smo prejeli kar 88 prijavljenih glasbenih projektov,v nas je ponovno navdušilo in hkrati potrdilo naša razmišljanja. Strokovna komisija je imela odgovorno nalogo, ki jo je profesionalno opravila ter predlagala mecenu, da podaljša rok za prijave projektov elektronske zvrsti glasbe, saj je mnenja, da, po zbranih informacijah, ustvarjalci te zvrsti glasbe z razpisom niso bili seznanjeni. Zato izkoriščam to priložnost, da poudarim, da smo se v Skupini Laško odločili podaljšati rok za prijave projektov za mecensko podporo elektronske zvrsti glasbe do 1. septembra 2013. Seveda bomo podaljšali tudi rok, v katerem morajo biti projekti izvedeni do konca marca 2014″

Mecensko podporo v višini 4.000 evrov za glasbene projekte v letu 2013 bodo po odločitvi strokovne komisije, v kateri so ob predstavniku mecena letos sodelovali producent Gregor Zemljič, umetniški vodja Godbe Laško Gašper Salobir ter basist Jani Hace, Tinkara Kovač in Tone Kregar, dobili Polona Kasal in Eskobars, mecensko podporo v višini 2.000 evrov za pomoč pri ustvarjanju prvega profesionalnega izdelka pa Flora in Paris. Vsi glasbeni ustvarjalci bodo v skladu z razpisnimi pogoji dobili možnost svoje ustvarjanje predstaviti tudi na festivalu Pivo in cvetje.

 

Besedilo: MS

Podobne teme: