VIŠARSKI DNEVI, od četrtka, 1., do nedelje, 4. avgusta 2013

Mladi iz domovine, zamejstva in izseljenstva, lepo vabljeni na višarske dneve, ki bodo potekali od četrtka, 1., do nedelje, 4. avgusta 2013!

 

Povzetek dogajanja:

– srečanje z mladimi porabskimi Slovenci

– porabski glasbeno-literarni večer

– izlet in spoznavanje Porabja (Monošter, Gornji Senik itd.)

– srečanje s tržaškim Slovencem Frančkom Bertolinijem v Mariboru

– obisk štajerskih Slovencev (ogled Pavlove hišev Potrni itd. )

– vzpon na Svete Višarje

– vključitev v romanje treh Slovenij

Odhod iz Ljubljane v četrtek ok. 16. ure s skupnim prevozom (avtobus), vračanje v nedeljo proti večeru.
Prijave in informacije: Rafaelova družba, tel. 01 438 30 50 ali rafaelova.druzba@siol.net

 

Natančen program:

Četrtek, 1. avgust:  z avtobusom ob 16.00 odhod iz Ljubljane, vožnja do Monoštra, nastanitev, kulturni večer v Števanovcih z gledališko skupino Veseli pajdaši in Ljudskimi pevkami, večerja ter srečanje s člani Sekcije porabske mladine

Petek, 2. avgust: obiskali bomo uredništvo časopisa Porabje in Radio Monošter, pogledali film: Porabje nekoč in danes, obiskali muzej Avgusta Pavla, ki je edini slovenski muzej na Madžarskem, Vojaški muzej v Števanovcih, Mali Triglav v Andovcih in Küharjevo spominsko hišo na Gornjem Seniku. Popoldne nas bo pot že vodila proti avstrijski Štajerski, kjer si bomo pogledali Pavlovo hišo v Potrni in se seznanili z življenjem štajerskih Slovencev. Večerjali in spali bomo v Mariboru, kjer bo večer obogatilo srečanje z gostom p. Frančkom Bertolinijem.

Sobota, 3. avgust:…bo v znamenju Koroške, popoldne pa se bomo usmerili proti Žabnicam, kjer nas čaka vzpon na Svete Višarje (na razpolago je tudi žičnica), večerja in nočitev v Ehrlichovem domu, refleksija in priprava na romanje treh Slovenij.

Nedelja, 4. avgust: vključili se bomo v romanje treh Slovenij – prisluhnili predavanju Tržačana prof. Tomaža Simčiča, sodelovali pri sv. maši, ki jo bo vodil kardinal dr. Franc Rode, prisluhnili kulturnemu programu, se družili in veselili.

Odhod v dolino bo predvidoma do 17. ure. Avtobus nas odpelje v Ljubljano.
Podrobnejše informacije ob prijavi in pred odhodom. Prijavite se čim prej. Prijave in informacije: Rafaelova družba, tel. 01 438 30 50 ali rafaelova.druzba@siol.net

 

Besedilo in foto: Rafaelova družba

Podobne teme: