Glasbeni mački: Canegatto in Tomcat

Foto: Jana Snuderl

Ljubljana, 9. februar 2014 – Ta teden ni pester le v svetu športa, ampak tudi v svetu glasbe. Nove videospote so predstavili mladi glasbeniki Canegatto in skupina Tomcat.

Canegatto

Andraž Gartner – Canegatto, je izdal novo pesem, ki nosi naslov Ne spreglej, ob pesmi pa je izšel tudi videospot. Če pozorno poslušate besedilo, boste prepoznali Mojco iz filma Kekec, ki jo je avtor besedila in glasbe postavil v današnji svet. »Mojca nikar ne spreglej, zdaj svet je bolj grob kot prej«, pravi pesem, ki skozi čudovito poezijo izraža svet danes. Ob pesmi ‘Broadway za naju’ je to druga pesem novega nastajajočega albuma mladega glasbenika Andraža Gartnerja, ki je na svoji prvi plošči izdal deset skladb v italijanskem jeziku.

{youtube}31CiuvQXNc0{/youtube}  

Tomcat v Jedru

Foto: Dominika Torkar

 

Skupina Tomcat je svoj prvi videospot za pesem Adrenalin predstavila v klubu Jedro, v Medvodah. Mlada hard rock zasedba, ki je lansko leto izdala svoj prvenec ‘BitsN’Pieces’ in pridno pripravlja nov album, je po predstavitvi videospota, ki je delo  režiserke Urške Djukić, navdušila z odličnim koncertom. Nastopili so še Black Dynamite in Broken Arrow.

{youtube}k5aoHgPJGqo{/youtube}  

Besedilo: V. K.

 

Podobne teme: