Canegatto – Andraž Gartner

Foto: Jana Snuderl

Ljubljana, 26. september 2013 – Andraž Gartner je svež veter na slovenski glasbeni sceni. Je vsestranski ustvarjalec, ki deluje predvsem na področju besede, gledališkega odra in glasbenih sfer. V glasbenih in gledaliških vodah deluje od leta 2006, tokrat pa je tik pred izidom glasbenega prvenca, ki je nastajal zadnjih pet let, vse od septembra 2008.

Na plošči sodelujejo vrhunski glasbeniki, kot so: Gal Gjurin (duet), Tadej Hrušovar, Matija Krečič, Gašper Konec, Rok Nemanič, Simon Krečič ter mnogi drugi odlični glasbeniki. Na plošči najdete deset skladb v italijanskem jeziku (od tega eno jezikovno mešano). Andraž je avtor besedil in glasbe vseh pesmi in soavtor osmih aranžmajev v sodelovanju z Juretom Krajnikom, ki je glasbeni producent plošče. Za ostali dve pesmi sta si aranžmaje razdelila Gal Gjurin (Nerazumne reči) in Matija Krečič (Preghiera).

Plošča je posneta v italijanskem jeziku in je iz tega vidika eksperiment. Zakaj so besedila v italijanščini tudi sam ne ve natančno. Je pa plošča zagotovo zanimiva za vse naše zamejske Slovenke in Slovence v Italiji.

Besedilo: Vanesa Kovač

Foto: Jana Šnuderl

Podobne teme: