Shutdown zatresli kranjski oder

Shutdown zatresli oder v kranjskem Trainstation Squat. Foto: Dominika Torkar

Kranj, 24. marec 2014 – Glasbeno pester vikend je za nami. Potem, ko so v petek v klubu Jedro v Medvodah grele publiko skupine Rusty Swords, Zaria ter Morana, je v soboto kranjski Trainstation Squat pripravil še en večer udarnih metal ritmov. Nastopile so skupine Teleport, Cordura ter Shutdown.

Po uvodnih predstavah sci-fi trash in progressive metala v Kranju, so oder in obiskovalce pod njim zatresli novogoriški hard’n’heavy metalci Shutdown.

Zasedba, ki deluje že od leta 2006 in je v Sloveniji ena vodilnih v tej glasbeni smeri, se lahko pohvali s prvencem »Heavy As Metal & Hot As Hell«, nedavno pa so izdali tudi nov single z naslovom »Too Bad«, ki je tudi ena izmed pesmi njihovega drugega albuma.

Oder Trainstation Squata se je zdel premajhen za razigranega vokalista Jurija Egzija Čotarja. Vsa skupina je bila uigrana kot »junaki« na košarkaškem igrišču. Pevec Egzi s svojo prezenco skupaj z ostalimi člani zbudi še tako spečo publiko. Zabava tudi s svojimi set up-i in panči: »Nekateri mislijo, da smo glamerji, pa nismo. Smo heavy metal band. Ma zakaj pole nosim ruto? Ne zato, ker sem glamer ampak, ker sem plešast!«

Izbor pesmi je bil zmagovalen. Med drugim smo slišali pesmi Desert, Scream Machine in Dedicated to Mars, kjer se je energičnim fantom na odru pridružila tudi pevčeva sestra Katarina, katere vokal je tako kot Egzijev, ki ima čudovit razpon, odličen. Tudi nekaj priredb pesmi Judas Priest in Divljih Jagod smo slišali. Navdušili so z novim singlom »Too Bad«, ki je v le nekaj dneh dosegel več kot 2000 ogledov na You Tube kanalu. Skupina ima res dodelan nastop, poskrbeli so tudi za zabavno odersko koreografijo.

{youtube}0s5rgc0gjw8{/youtube}

Koncert je bil odličen, o čemer govori dejstvo, da je publika goriške fante težko izpustila z odra.

 

Besedilo: MS

Foto: Dominika Torkar /iz arhiva Shutdown Facebook

Podobne teme: