Olimpijske igre Soči: Pravljica se nadaljuje

Vesna Fabjan v šprintu osvojila bron! Foto: siol.net

Soči, 12. februar 2013 – Včeraj je bil izjemen dan za slovenske olimpijce, pravljica se nadaljuje tudi danes. Jutri bo na podelitvi medalj prvič zaigrala tudi slovenska himna.

Vesna Fajban je v šprintu teka na smučeh osvojila bronasto medaljo. Slovenci doma in po svetu smo bili presrečni. A dneva še ni bilo konec, uspešna je bila tudi Teja Gregorin v biatlonu, ki si je pritekla in pristreljala prvo bronasto olimpijsko kolajno.

 

V smučarskih skokih pa je bila odlična Maja Vtič, ki pa žal ni osvojila medalje. Po drugi seriji skokov je končala na odičnem 6. mestu. Maja je sicer v dolžini skoka bila druga, skočila je dolgi 201 meter, a v prvi seriji ni naredila doskoka v telemark, kar jo je stalo medalje.

Protiutež ženskim olimpijskim uspehom je nato dodal še deskar Tim – Kevin Ravnjak, ki šteje le 18 pomladi. Navdušil je v kategoriji snežni žleb, prišel v finale in osvojil 8. mesto.

Ilka Štuhec in Tina Maze

Danes se pravlijca nadaljuje. Pred televizijske ekrane sta že zjutraj Slovenke in Slovence zvabili alpski smučarki Ilka Štuhec in Tina Maze. Tokrat sta nam postregli z odličnima predstavama v smuku. Ilka je dosegla odlično 10. mesto, Tina Maze pa nas je razveselila s prvim mestom. Za Slovenijo je pripeljala zgodovinsko zlato medaljo, ki je tudi prva zlata olimpijska medalja na zimskih igrah. V izjavi za RTV je dejala, da jo je tokratni smuk spomnil na njen prvi smuk, ki ga je peljala še kot otrok: »To je to, po kar sem prišla. Zdaj jo imam.« Trener Andrea Massi, pa je potem, ko so ga vprašali ali bo zdaj do konca iger lajže tekmovati dejal: »Ma lažje ne bo, saj nas poznate.«

Tina si prvo mesto deli s Švicarko Dominique Gisin, na tretjem mestu pa je Lara Gut.

Za Mazejevo je kot večina Slovencev ob tv ekranu stiskal pesti tudi predsednik Borut Pahor, ki je na Twitter zapisal: »Najboljši smuk TinaMaze! Bravo!!! Uspehi so namenjeni borcem, in vi ste borka naših src. Držimo pesti do konca! @TeamSlovenia #slochi«

Besedilo: MS

 

Podobne teme: