Olimpijske igre Soči: Hokejisti v boju za četrtfinale z Avstrijo

Častni zadetek proti ZDA dosegel Marcel Rodman Foto: Siol.net

Soči, 16. februar 2014 – Hokejistom je danes pred malimi ekrani spet uspelo združiti Slovenke in Slovence. Peter Prevc pa si je poleg srebrne, okrog vratu nadel še bronasto medaljo.

Jan Urbas je po prvem delu hokejske tekme z ZDA dejal, da so tekmo začeli premalo zbrano in se niso držali načrta, ki so si ga zastavili pred tekmo. Power play-a, ko je na klop pri nasprotnikih sedel Bakers, naši risi niso izkoristili in vodstvo ZDA se je povečevalo. Ob koncu zadnjega dela so naši hokejisti izgubljali 0:5. Nekaj sekund pred koncem tekme pa nas je vendarle navdušila lepa akcija risov. Tekma se je končala z visoko zmago Američanov, a pak je zatresel tudi njihovo mrežo. Častni zadetek je dosegel Marcel Rodman, asistirala sta mu Jan Urbas in David Rodman. Marcel je tako dosegel svoj 35 reprezentančni gol, razlika v rezultatu pa se je zmanjšala, 1:5 v korist ZDA. V torek bodo v tako imenovani play off tekmi oz. kvalifikacijah za četrt finale Slovenci merili moči s sosedi Avstrijci.

Za rise so v dvorano prišli navijati tudi drugi slovenski športniki, med njimi tudi Peter Prevc, ki je danes v svojo olimpijsko malho dodal še bronasto medaljo. Prevc je po podelitvi medalj dejal, da bodo občutki, ki jih doživlja sedaj poskrbeli za lahkotnost telesa tudi v prihodnje.

Besedilo: MS

Foto: Siol.net

 

Podobne teme: