Olimpijske igre Soči: Zgodovinska zmaga hokejistov in bron Petra Prevca

Peter Prevc osvojil še srebro. Foto: siol.net

Soči, 15. februar 2014 – Še en uspešen dan za naše olimpijske ase je za nami. Začel se je z zgodovinsko zmago hokejistov proti Slovaški. Hokejisti so blesteli skozi celotno tekmo. Igrali so kot ekipa in prav vsi igralci so krivci za odlično zmago.

Tekmo so dobili v zadnji tretjini, najprej je mrežo nasprotnikov v 44. minuti zatresel Rok Tičar, pet minut kasneje je razliko podvojil kapetan slovenske reprezentance Tomaž Razingar in ko niti še nismo prav dojeli, da naši risi vodijo 2:0, je Anže Kopitar zadel še tretji gol. Slovaki so v zadnji minuti ublažili poraz, častni zadetek pa je dosegel Tomaš Jurco. Naše hokejiste tako v torek čaka lažji nasprotnik, jutri pa bodo merili moči z ekipo ZDA.

Rok Tičar je v izjavi za RTV dejal: »Vsi smo zadovoljni po tej zgodovinski zmagi.« Robert Kristan pa je dodal: »To je ena velika zmaga, ki bo odmevala po celi Sloveniji in celi Slovaški.«

Peter Prevc osvojil še bronato medaljo

»Kapo dol Peter Prevc«, je dejal Jernej Damjan, potem ko je mladi orel Prevc danes ponovno navdušil Slovenke in Slovence in osvojil bronasto medaljo.

Ko so ga po tekmi vprašali, kako bi ocenil svoj nastop, pa je Prevc povedal: »Pri vsakem skoku sem naredil napako, vsaj to je dobro, da so napake različne in se ne ponavljam.« Na prvo stopničko se je povzpel poljak Kamil Stoch, drugo mesto pa si je priskakal odlični, 42. let star, Noriaki Kasai.

Predsednik Borut Pahor je Petru Prevcu na Facebook napisal: »Dve tekmi, dve medalji in ena beseda – fenomenalno! Hvala vam za veselje, ki ga Slovenke in Slovenci delimo z vami. In hvala, ker naša srca, srca vaših vdanih navijačev, navdihujete s trdim delom, pogumom in ekipno radostjo. Tako na najbolj prepričljiv način pokažete, kaj je potrebno, da se zavihtiš visoko, više in med zvezde.«

 

Besedilo: MS

Foto: siol.net

 

Podobne teme: