Eurobasket: Junaki izgubili boj pod košem

Ljubljana, 19. september 2013 – Eurobasket 2013 se že pomika proti končnici tekmovanja. Včeraj so se naši junaki po porazu s Finci, soočili s Francijo, ki je izgubila proti Srbiji. Žal našim junakom včeraj ni uspelo premagati Francije. A boj je bil oster in vztrajali so do konca. Tako igralci kot tudi najvijači, brez katerih kot pravita Goran Dragič in selektor Božidar Maljković ne bi šlo.

Navijači navijajo za junake

Prva četrtina je bila borbena in izenačena do konca, vendar so naši povedli za dve piki in tako z majhno prednostjo nadaljevali igro v drugi četrtini.

Navijači so navijali, na tribunah je bilo glasno, slovenski košarkaški junaki pa se Francozom niso pustili. A Tony Parker je do konca druge četrtine nanizal kar 22 pik, težko ga je bilo ustaviti. In tako so po polčasu Francozi vodili za dve piki. Z rezultatom 24:26 za Francijo smo stopili v tretjo četrtino.

Publika je bila bučna še bolj kot kadarkoli prej, živčnosti francoske ekipe na drugi strani pa ni bilo lahko skriti. V 6. Minuti so Francozi vodili že za 10 pik, a naših junakov, niti navijačev to ni zaustavilo, Balažic je zmanjšal razliko z metom za tri točke, junaki pa so nadaljevali z dobrimi akcijami, a trn v peti Tony Parker je s svojo ekipo spet povečal razliko v koših v prid Francozom.

V 5. Minuti je sodnik spregledal korake Parkerja in piskal osebno napako Sloveniji, navijači so glasno izrazili nejevoljo, igralci pa so začeli z močno obrambno igro pod svojim košem. Blažič in Nachbar sta nanizala nekaj trojk. Minuto pred koncem tretje četrtine tako naši junaki izenačijo, a ob koncu je imela Francija pet točk prednosti. Z rezultatom 45:50 se je začela zadnja odločilna četrtina. Razlika v točkah se je žal le še povečevala in tako so naši junaki klonili v tekmi s Francozi. Igra se je končala z izidom 62:72 za Francijo. Goran Dragič je razočaranje nad izidom pokazal s solzami.

Našim junakom gredo vse pohvale za odlično igro proti Franciji, borili so se do samega konca, skozi vso tekmo je bilo napeto, igra je bila zanimiva. Medtem ko so Španci, Srbe premagali s kar 30 točkami razlike.

Danes pa naše junake čaka tekma proti Srbiji. Držimo pesti, da zmaga Slovenija.

Besedilo: Vanesa Kovač

Foto: Urban Urbanc

Podobne teme: