Eurobasket: Francija premagala prekletstvo v igri s Španijo

Ljubljana, 21. september 2013 – Včerajšnje tekme Eurobasketa so nam spet postregle z lepo igro. Polfinalne tekme prvenstva so tako naredile lep uvod v finalne tekme.

Navijači navijajo za junake

Na parketu sta najprej merili moči Italija in Ukrajina. Igra je bila napeta, vse do konca je bila razlika v točkah minimalna. Povedli si Ukrajinci (58:66), in tako jih danes čaka tekma s Slovenijo. Junaki se bodo borili za uvrstitev na peto mesto, obe državi pa sta si že zagotovili nastop na svetovnem prvenstvu v Španiji. Litvanci so premagali sosede Hrvate in pred nami je bila še zadnja tekma.

Španci in Francozi so nam postregli s čudovito igro. Do zadnje sekunde tekme, se ni vedelo kdo bo zmagovalec. Po četrti četrtini je bil rezulat 65:65. Španci so v ihti in želji po zmagi, trojke metali preko koša, Tony Parker pa se je medtem odločil, da bo prekletstva Francije v igri s Španijo konec prav v Sloveniji. Ko smo že mislili, da je zmaga francoska, je Parkerja v proti napadu Claver grobo zbil na tla. Igra je postajala vse bolj napeta, sekunde so se odštevale in čakal nas je še podaljšek igre. Podaljšek je bil prav tako zanimiv in Francija je končno premagala Španijo (72:75). Zagotovo pa je najbolj zaslužen za zmago prav Parker, ki je zadel kar 32 točk. Francija se bo tako jutri v finalni tekmi pomerila z Litvo in se potegovala za naslov Evropskega prvaka 2013. Španci pa se bodo tokrat, po Poljski (2009) in Litvi (2011), borili za tretje proti Hrvaški ekipi.

Še dva dni ostajata do konca prvenstva. Srbi se bodo danes merili s sosedi Italijani, Slovenija pa se bo za peto mesto borila proti Ukrajini.

Besedilo: Vanesa Kovač

Foto: Urban Urbanc

Podobne teme: