NAPOVED Urada: 28.10. do 3.11. 2013

TOREK, 29. OKTOBER 2013

Ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu Tina Komel bo, ob 15. uri, položila venec h grobnici borcev na vojaškem pokopališču v Trstu. V nadaljevanju bo ministrica  položila venec bazoviškim žrtvam pri spomeniku Sv. Ane. Zatem bo sledil odhod do Škednja, kjer bo ministrica Komel položila venec k spomeniku padlim borcem.
Ob 16. uri se bo ministrica Tina Komel udeležila komemoracije  v Rižarni, kjer bo vse navzoče nagovorila. Ob zaključku nagovorabo položila venec. Sledil bo odhod do spominske plošče slovenskim žrtvam v koncentracijskem taborišču Rižarne, kjerbo ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu položila lovorjev venec. Ob zaključku je predviden vpis v spominsko knjigo Rižarne.

ČETRTEK, 31. OKTOBER 2013

Državni sekretar Urada za Slovence v zamejstvu in po svetu dr. Boris Jesih se bo, ob 12. uri, udeležil žalne slovesnosti, kjer bo položil venec k Spomeniku odporništvu v Čedadu, v videmski pokrajini in po zaključku polaganja bo vse zbranenagovoril.
V nadaljevanju se bo dr. Jesih udeležil tradicionalnega polaganja vencev v Reziji, ob 16.30, kjer bo položil venec v spomin žrtvam padlih borcev.

NEDELJA, 3. NOVEMBER 2013

Ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu Tina Komel se bo udeležila komemoracijskega zbora ob 69. obletnici bitke pri Kučibregu s pričetkom ob 10.30. Slovesnost bo potekala v spomin na padle partizane slovenske, hrvaške in italijanske narodnosti, katero že desetletja pripravljajo Združenje protifašistov borcev in udeležencev NOB ter veteranov mestne občine Koper, Združenje antifašistov iz Milj ter borčevske organizacije Istrske županije.

 

Besedilo: Urad

 

Podobne teme: