NAPOVED URADA: od 27.2. do 2.2.2014

TOREK, 28. JANUAR 2014
Tina Komel, ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu bo obiskala  občino Tržič, kjer se bo ob 10. uri srečala z županjo Silvio Altran. V nadaljevanju obiska se bo ministrica Komel srečala z lokalnimi institucijami in organizacijami, ki predstavljajo slovensko manjšino (St. Ambrose 12, Tržič-Monfalcone).

SREDA, 29. JANUAR 2014
Tina Komel, ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu sebo mudila na dvodnevnem delovnem obisku na Madžarskem, kjer se bo srečala s predstavniki slovenske skupnosti na Madžarskem. Sestala se bo tudi z madžarskim ministrom za človeške vire Zoltanom Balogom. Ministrica se bo udeležila koncerta na Glasbeni akademiji v Budimpešti, katerega častna pokrovitelja sta madžarski in poljski predsednik vlade.

ČETRTEK, 30. JANUAR 2014
Tina Komel, ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu sebo na povabilo Združenja slovenskih športnih društev v Italiji in športnega uredništva Primorskega dnevnika, ob 18. 30,  udeležila slovesne podelitve Oskarjev 2013, kjer vsako leto podelijo to priznanje zaslužnim športnim delavcem za dolgoletno delo na športnem področju (Dvorana Zadružne kraške banke na Opčinah, Ul. Ricreatorio 2).

PETEK, 31. JANUAR 2014
Dr. Boris Jesih, državni sekretar Urada za Slovence v zamejstvu in po svetu sebo na povabilo Istrske županije Republike Hrvaške, predsednika Istrske regije Valterja Flego udeležil konference “1st Adriatic Intercultural Day” projekta S.I.M.P.L.E, s sklopu katerega bo okrogla miza na temo »Diskriminacija in pravice manjšin« (Hotel Park, I.M. Ronjgova bb, Rovinj, Hrvaška).

Ob 16. uri se bo državni sekretar Urada za Slovence v zamejstvu in po svetu dr. Boris Jesih udeležil okrogle mize Radia Ognjišče z naslovom » Slovenija, okno v svet «,  s katero želijo osvetliti, ali je Slovenija dežela priložnosti za Slovence, tako v domovini kot v zamejstvu in po svetu. Pogovor bo tudi nanesel na vprašanje sodelovanja na področjih povezovanja podjetnikov, kulturnikov, šolnikov….. iz Slovenije z rojaki v zamejstvu in po svetu (prostori Svetovnega slovenskega kongresa, Cankarjeva 1/IV, Ljubljana).

Istega dne ob 19.30, se bo državni sekretar Urada za Slovence v zamejstvu in po svetu dr. Boris Jesih, udeležil Prešernove proslave na Tromeji »Od narečja do knjižnega jezika«, na povabilo Slovensko kulturnega središča Planika (občinski kulturni center Trbiž).

 

Besedilo: Urad

Podobne teme: