PISALI STE NAM: Lipa Park ambasadorja 2009

Slovenski narodni dom Lipa park (St. Catharines, Ontario, Kanada) že od leta 1975 organizira vsakoletno tekmovanje in izbiro najlepšega slovenskega dekleta, ki nosi naslov "Miss Lipa park« in nato predstavlja Društvo Lipa park. Društvo zastopa tudi med izbranimi dekleti drugih narodnosti na vsakoletni prireditvi "Folk Art Festival” v St. Catherinsu. Pri domačem društvu pa je gostiteljica vseh prireditev, posebno na Odprti hiši, ko nas obiščejo tudi lepotice drugih narodnosti iz Niagarskega polotoka.

V vseh dosedanjih 36 letih je vseh 36 izbrank izvrstno predstavljalo naše društvo Lipa park, za kar jim je društvo zelo hvaležno.

 

Letos pa se je nekoliko spremenilo. »Kar je dovolj, je dovolj,« so se ojunačili naši fantje. »Tudi mi smo Slovenci, ki bi radi predstavljali naše društvo«. Prijavila sta se kar dva fanta, potomca slovenskih staršev in starih staršev, ki so že vsa leta zelo aktivni člani društva. Tako smo letos izbrali dva ambasadorja, ki nas bosta zastopala in predstavljala naše društvo V svoji prijavnici sta navedla, da bosta zelo počaščena in ponosna in da bosta z vsem srcem dokazala, da sta vredna naslova, da ljubita slovensko kulturo in tradicijo in da bosta po zgledu svojih staršev in starih staršev postala ugledna in ponosna na svoje slovensko poreklo.

Naša letošnja ambasadorja sta sinova Raya in Joanne Dykstra. Njihova babica je Mary Ann Barich iz Grimsbyja, Ontario. Raymond in Joseph Dykstra, iskreno vama čestitamo in vama želimo obilo uspehov!

 
F. Seljak

 

Podobne teme: