Poslovno srečanje Društva poslovnih žensk – FAM

V sredo, 20. novembra 2013 je Slovenska gospodarska zveza v Celovcu skupaj z Inštitutom za narodnostna vprašanja priredila poslovno srečanje Društva poslovnih žensk – FAM. Prireditev je potekala v prostorih Zveze Bank z namenom, da se predstavi Koroško zamejsko gospodarstvo, prisotni poslovneži ter možnosti sodelovanja s članicami FAM.

 

 

Direktorica Slovenske gospodarske zveze, Marina Einspieler Siegert je pozdravila številne udeležence ter jim predstavila namen ter delovanje organizacije.  Zanimive impulze sta podala tudi Feliks Wieser, predsednik Zveze Bank ter podpredsednik SGZ in  Sonja Novak Lukanovič, direktorica Inštituta za narodnostna vprašanja.

Na predstavitvi koroških poslovnežev, sta se podbrobneje predstavili podjetnica Irena Novinšek, šivilija iz Slovenj Gradca, ki se je pred letom in pol preselila v Celovec in tam odprla šiviljski butik MODE i ter bio-kmetica Olga Voglauer, ki s svojim načinom kmetovanja žanje uspehe. Predstavili pa so se tudi Zveza Bank, Višja šola za gospodarske poklice iz Šentpetra, Zvezna dvojezična trgovska akademija v Celovcu, odvetniška pisarna Grilc-Vouk-Škof, Hotel Alte Post-Stara pošta iz Bistrice na Zilji, fizioterapevtka Sonja Hribar-Marko, KASMA Audio Video Service iz Celovca ter prevajalka Sonja Kert Wakounig.

Po predstavitvi poslovnežev, pa so številni udeleženci priredive imeli priložnost navezati stike, ter s tem narediti korak naprej, ki vodi do uspešnega povezovanja ter možnega sodelovanja.

Slovenska gospodarska zveza prireditev smatra kot zelo uspešno, predvsem pa zelo pomembno! Saj so taka srečanja izjemnega pomena, ki doprinesejo h krepitvi gospodarstva, kar pa je navsezadnje tudi namen SGZ.

 

Besedilo: Ines Stupica

Podobne teme: