Pričela se je 45. Primorska poje

V organizaciji Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti, Zveze pevskih zborov Primorske, Zveze slovenskih kulturnih društev, Zveze slovenske katoliške prosvete iz Gorice in Zveze cerkvenih pevskih zborov iz Trsta se je v petek, 28. februarja v Kulturnem domu v Braniku začela letošnja Primorska poje na kateri bo 31  koncertov v različnih krajih Primorske z več kot  dvesto pevskih zborov.

 

Nastop na prireditvi

 

Na Goriškem, Tržaškem in videmski prokrajini bo 9 koncertov, od teh tri bosta v cerkvenih prostorih. Prvi koncert na Tržaškem bo v soboto, 8. marca, v cerkvi Sv. Magdalene v Bazovici, v  soboto, 15. marca  v Marijinem domu v ulici Risorta v Trstu, v nedeljo, 30. marca v cerkvi Sv. Roka v Nabrežini, v nedeljo, 6. aprila v Kulturnem centru v Bazovici, v petek, 11. aprila v Ljudskem domu v Križu, v nedeljo, 13. aprila na Dolgi Kroni v Dolini. Na Goriškem bosta letos  dva koncerta in sicer v Štandrežu, v cerkvi sv. Andreja, v petek 21. marca, in v nedeljo, 23. marca, v Kulturnem centru Lojze Bratuž v Gorici. V videmski pokrajini bo letošnji koncert na Trbižu v občinskem kulturnem centru v nedeljo, 16. marca. Srečali se bodo koroški in primorski zbori. Primorska poje, ki je letos posvečena Srečku Kosovelu ob 110-letnici rojstva, Stanetu Maliču ob 110-letnici rojstva in Radu Simonitiju ob 100-letnici rojstva, se bo zaključila v nedeljo, 27. aprila v cerkvi Sv. Florijana v Zavarhu.

 

PRIMORSKA POJE 2014

 

reviji v organizaciji Zveze slovenske katoliške prosvete iz gorice:

 

petek, 21. marca, ob 20.30, Štandrež, cerkev Sv. Andreja ap. Nastopajo: Duhovni MePZ Slovenski dom – Zagreb, MePZ Brnistra – Sv. Anton, MePZ Mačkolje, CeMePZ Zvon – Ilirska Bistrica, ŽeVS Vinika – Medana, CeMePZ Sv. Jernej – Opčine, ŽeVS MPZ Barkovlje, Komorni zbor Ipavska – Vipava.

Soprireditelj: Prosvetno društvo Štandrež.

 

Nedelja, 23. marca, ob 17. uri, v Gorici, Kulturni center Lojze Bratuž.Nastopajo: MoVS Kantadore – Brezovica, MePZ Rečan – Grmek, MePZ Senožeče, ŽePZ Ivan Rijavec – Črni Vrh nad Idrijo, MePZ Haliaetum – Izola, MoPZ Vasilij Mirk – Prosek Kontovel, MePZ F.B. Sedej – Števerjan.

Soprireditelj: Mešani pevski zbor Lojze Bratuž iz Gorice.

Podobne teme: