Priznanja ob zaključku 2. Avsenikove glasbene delavnic

Državni sekretar dr. Boris Jesih je 22. avgusta 2013, podelil priznanja ob zaključku 2. Avsenikove glasbene delavnice. V Begunjah se je zaključila 2. Avsenikova glasbena delavnica za Slovence izven Slovenije, ki je bila tokrat organizirana v povezavi z 8. mednarodno Avsenikovo glasbeno delavnico.
 

Na skupnem koncertu v Avsenikovi gostilni so svoje znanje predstavili javnosti. Ob koncu koncerta jim je državni sekretar na Uradu za Slovence v zamejstvu in po svetu dr. Boris Jesih v imenu organizatorjev tudi podelil priznanja za udeležbo na delavnici.   

Vseh udeležencev je bilo rekordnih 43, od tega več kot 20 iz Nemčije, pa tudi Avstrije in Italije, kar nekaj je bilo udeležencev iz Slovenije, posebne pozornosti pa je bilo deležnih 11 glasbenikov slovenskega rodu iz Novega Sada (Srbija), Toronta (Kanada) in Buenos Airesa (Argentina).

Na seminarju so se izpopolnili v igranju harmonike in drugih inštrumentov ter spoznali Avsenikov stil in tehniko igranja oziroma njegovo glasbo. Obenem so imeli priložnost za spletanje številnih prijateljskih vezi z glasbenimi »kolegi« iz drugih držav, na novo pridobljeno znanje pa bodo lahko pokazali v svoji domači sredini in drugod ter svoje izkušnje prenesli tudi na druge.

Slovenski rojaki so pokazali visoko raven znanja, posebne pozornosti pa je bil deležen celoten ansambel iz Novega Sada, ki je v samostojnem nastopu ob koncu koncerta navdušil občinstvo.

Udeležbo rojakov iz izseljenstva je finančno podprl Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu.

 

Besedilo: Urad

Podobne teme: