Slovenija brez meja

Urad za Slovence v zamejstvu in po svetu je danes, 26. septembra 2014 v okviru Sejna Bonaca predstavil projekt »Slovenija brez meja«.

Minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Gorazd Žmavc je pod tem sloganom opravil delovna srečanja na visoki ravni. Gostil je ministrico za razvoj, strateške projekte in kohezijo mag. Violeto Bulc, ministrico za kulturo Julijano Bizjak Mlakar in ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo Jožefa Petroviča, predsednika Komisije  DZ RS za odnose s Slovenci v zamejstvu in po svetu Ivana Hršaka, poslance in druge visoke goste.
S projektom »Slovenija brez meja« želi Urad spodbuditi promocijo zamejske problematike v Sloveniji.Ministrska ekipa se je srečala s predstavniki zamejskega gospodarstva, s predstavniki krovnih organizacij iz zamejstva ter s kulturnimi, športnimi in gospodarskimi zvezami iz zamejstva.
Minister Gorazd Žmavc si je skupaj z visokimi gosti v dopoldanskem času ogledal tudi avtobus Združenja slovenskih športnih druženj v Italiji. Namen avtobusa je povezovanje, združevanje vseh zamejskih športnikov tudi preko športa pod sloganom »Šport povezuje«.

 

Besedilo: Urad

Podobne teme: