V Haanu je bilo na pustno soboto veselo

Na pustno soboto, 14. 2. 2015, se je v dvorani Adlersaal v Haanu odvijala pustna prireditev, ki jo tradicionalno organizira Slovensko kulturno in športno društvo Maribor iz Hildna. Od 19. ure naprej so v pustno okrašen prostor prihajali večinoma pustno našemljeni obiskovalci. Letos jih je bilo več kot lani.

 

 

Za dobro voljo in raznovrstno glasbo je poskrbel ansambel Šank kvintet iz Slovenije. Nastopila je hildenska mažoretna plesna skupina, ki je navdušila obiskovalce s svojim programom in zlasti z odsevnimi oblačili ter lasuljami. Vhuncec večera je bil obisk pustnega princa in princese ter garde. Spremljala jih je tudi hildenska županja, ki je pozdravila vse navzoče in tudi svoje predhodnike. Poudarila je spoštovanje do prirediteljev in njihovega vsakoletnega truda.

Obiskovalci, Slovenci in njihovi nemški prijatelji, so prišli tudi iz sosednjih mest. Prijetna glasba je mnoge zvabila na plesišče. Vsi so uživali v dobri hrani: pečenki ali kranjski klobasi, in ob izbranih slovenskih vinih. Stisk roke, objem, pogovor, obujanje spominov s prijatelji in znanci  je glavni razlog za prihod na takšna srečanja. A zmeraj se tudi zgodi, da spoznamo še koga novega. Razveseljujoče je bilo tudi to, da je bilo v dvorani opaziti kar precej podmladka: od majhnih otrok do najstnikov in mladine, ki jim nikakor ni bilo dolgčas.

Komisija je izbrala, kot se za tako prireditev spodobi, tudi najlepše in najboljše maske med otroki in odraslimi in jih nagradila. Za uspešno prireditvijo kot vedno stoji kopica posameznikov, ki so poleg upravnega odbora društva pripomogli, da je prireditev uspela.

 

Besedilo: Martina Tomšič-Kramberger

Foto: Jože Pahič

 

Podobne teme: