1. konferenca konference slovenskega turizma in gostinstva doma in po svetu

Minister Gorazd Žmavc se je v četrtek, 2. oktobra 2014, udeležil prve konference slovenskega turizma in gostinstva doma in po svetu, ki jo je v Postojni pripravil Svetovni slovenski kongres.

 

 

Gostitelj konference je bilo podjetje Postojnska jama d. d., kjer se je – v Jamskem dvorcu pred vhodom v jamo – dogodek tudi odvijal. Udeležilo se ga je okoli 130 udeležencev, med katerimi je bilo veliko slovenskih turističnih in gostinskih strokovnjakov, ki delujejo v sosednjih in tudi precej bolj oddaljenih državah. Tako so spregovorili rojaki iz ZDA, Islandije, Francije, Nemčije in drugod.

Uvodoma so navzoče pozdravili predsednik Svetovnega slovenskega kongresa dr. Boris Pleskovič, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Jožef Petrovič ter predsednik uprave podjetja Postojnska jama d. d. Marjan Batagelj. Ta je v daljšem uvodnem predavanju nastavil ogledalo slovenskemu turizmu in s konkretnimi opažanji, kritikami, predlogi in informacijami o zadnjih poslovnih uspehih Postojnske jame ponudil veliko izhodišč vsem ostalim več kot 15 razpravljavcem.

Navzoče je pozdravil tudi minister Gorazd Žmavc, ki je v nagovoru poudaril predvsem pomembnost povezovanja in sodelovanja med različnimi vladnimi resorji in tudi gospodarsko-turističnimi subjekti ter seveda s Slovenci, ki zunaj meja RS delujejo v gostinstvu in turizmu.

Besedilo: Urad

 

Podobne teme: