Napoved Urada: 24. do 30. 11. 2014

PONEDELJEK,  24. NOVEMBER 2014
Gorazd Žmavc, minister za Slovence v zamejstvu in po svetu se bo, ob 15.30 udeležil  kosila, ki ga v čast astronavtu, Major Generalu, vojaškemu pilotu in fiziku ter človeku z izjemnimi dosežki in slovenskih korenin, dr. Ronaldu M. Šegi prireja AmCham Slovenija ob njihovi 15. letnici delovanja.
(Restavracija Valvasor, Stari trg 7, Ljubljana).

Gorazd Žmavc, minister za Slovence v zamejstvu in po svetuse bo zvečer, ob 19. uri, udeležil slovesnosti podelitve Rizzijeve nagrade Petru Turriniju. Glavna organizatorja dogodka sta Slovenska prosvetna zveza in Zveza slovenskih organizacij (Casineum v Vrbi).
 
SREDA, 26. NOVEMBER 2014
Gorazd Žmavc, minister za Slovence v zamejstvu in po svetu bo, ob 11.30, obiskal Regionalni RTV Center Koper – Capodistria. Vodstvi Radia in Televizije Koper bosta predstavili njuno delovanje (Ulica OF 15, Koper).  

ČETRTEK,  27. NOVEMBER 2014
Gorazd Žmavc, minister za Slovence v zamejstvu in po svetubo v času od 27. do 29. novembra 2014 obiskal slovensko narodno skupnost v Republiki Srbiji. Namen obiska ministra Žmavca, je srečanje s slovensko narodno skupnostjo v Srbiji, seznanitev s strukturami organiziranja in delovanja Slovencev v Srbiji ter srečanje z njihovimi vodilnimi predstavniki.

Minister Žmavc bo obiskal Beograd in Novi Sad, srečal pa se bo s predstavniki vseh slovenskih društev in organizacij, ki delujejo v Srbiji. Poleg tega se bo minister Žmavc sestal tudi z vodilnimi predstavniki srbske vlade in lokalnih oblasti v Beogradu, z namenom, da spodbudi ukrepe in odločitve, od katerih imajo lahko Slovenci s stalnim prebivališčem v Srbija in njihove organizirane strukture konkretne koristi.

 

Besedilo: Urad

Podobne teme: