Napoved Urada: 8. do 14. 11. 2014

PONEDELJEK,  8. DECEMBER 2014
Gorazd Žmavc, minister za Slovence v zamejstvu in po svetuse bo, ob 11. uri, udeležil slovesnosti ob otvoritvi optičnega omrežja na Verici, v okviru projekta Kulturno in medijsko sodelovanje na obmejnem območju med Muro in Rabo II (Vas Verica, Porabje).

TOREK,  9. DECEMBER in SREDA, 10. DECEMBER 2014
Gorazd Žmavc, minister za Slovence v zamejstvu in po svetuse bo mudil na delovnem obisku pri avtohtoni slovenski manjšini v Videmski pokrajini AD Furlanije julijske krajine. Minister se bo srečal z deželnimi in pokrajinskimi  predstavniki  Sveta slovenskih organizacij, Slovenske kulturno-gospodarske zveze, ter s predstavniki organizacij, ki delujejo na kulturnem, verskem, šolskem, založniškem, kmetijskem in gospodarskem področju. Ogledal si bo Slovensko multimedijsko okno v Špetru ter obiskal muzeje.
 
Namen obiska je utrjevanje in širjenje sodelovanja z Uradom Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu in slovenskimi strukturami v tej pokrajini.

PETEK, 12. DECEMBER 2014
Gorazd Žmavc, minister za Slovence v zamejstvu in po svetubo, ob 17. uri,  obiskal slovenske študente na Dunaju. Ob robu obiska se bo minister Žmavc, ob 19. uri, udeležil kulturnega dogodka, otvoritev razstave »Zlati rez« Tomaža Perka, akademskega slikarja s portreti slovenskih zgodovinskih osebnosti. Zatem bo sledil koncert del skladatelja Slavka Šuklarja.  (Slovenski kulturni center Korotan, Albertgasse 48, 1080 Dunaj).

 

Besedilo: Urad

Podobne teme: