DOBRODELNA AKCIJA

POMAGAJMO SLOVENSKIM DRUŽINAM!

Predstavljamo Slovenske družine, ki res potrebujejo pomoč. Če želite pomagati svojim sonarodnjakom, nakažite sredstva na račun ustanove Anin sklad in dopišite za katero družino darujete denar:

IBAN: SI56242019004148846 pri Raiffeisen Krekova banka, S.W.I.F.T code: KREKSI22

1. DRUŽINA TOMAŽIČ

 

Družina Tomažič je desetčlanska družina, ki živi na Ptuju. Trenutno stanujejo v kadrovskem stanovanju, ki je v lasti Ministrstva za zunanje zadeve RS, vendar si želijo čim prej na svoje. Dohodka staršev ne zadostujeta za vse stanovanjske stroške, zato so za pomoč zaprosili Anin sklad. Obrnili so se že na več naslovov in po zaslugi Svetovnega slovenskega kongresa so s strani gospoda Ivanušiča, župana občine Razkrižje, dobili zagotovilo za gradbeno parcelo v velikosti okrog 800 kvadratnih metrov. Zdaj jih čaka urejanje dokumentacije za gradbeno dovoljenje, za katerega si želijo, da bi ga pridobili čim prej. Pomagajte družini Tomažič pri reševanju stanovanjske stiske!

2. DRUŽINA MURKO

Družina Murko iz okolice Ptuja je osemčlanska družina, vsi pridni in skromni. Ob obisku te sprejme prijazna mama, s kakšnim otročičkom v naročju, toplo besedo in vprašanjem: »Smem kaj postreči?« Ljubeče, skrbno in od tistega, kar imajo, ponudijo najboljše. Neverjetno, kako se v družinah, kjer je več otrok, čuti darežljivost in pripravljenost dajati tudi od svojega. Kot vsaka družina se tudi družina Murko trudi, da bi svojim otrokom omogočila kar najprimernejše in veselo življenje, v šoli in doma. Skupnih počitnic si ne morejo privoščiti, zato so toliko bolj veseli, kadar lahko pridejo na srečanja z družinami Aninega sklada. Veselijo se šolskih dni in še bolj počitnic, čeprav so pri njih vsekakor delavne, saj morajo tudi otroci poprijeti za marsikatero delo. V hiši, kot je njihova, je treba še mnogo postoriti. Starši si niti ne upajo na glas pomisliti, kaj vse bi bilo potrebno, da bi bil dom urejen tako, kot so mnogi drugi, vendar se morajo zadovoljiti le s tistim, kar zmorejo sami. Veliko dela imajo tudi še z okolico hiše, saj denarja za nabavo materialov vedno primanjkuje. Priporočajo se za podporo!

3. DRUŽINA KODRIČ

Danes vam predstavljamo družino KODRIČ iz Premagovc pri Krškem
So zelo preizkušana družina, imajo 5 otrok. Živeli so v zelo majhni viničarski hišici, predeljeni na dva dela. Levi del je bil spalni prostor, v veži se je kurilo v krušno peč, desna stran hiše pa je bila t.i. dnevni prostor, ki ga je ogrevala peč.
Po dobroti mnogih dobrih ljudi, po občinski pomoči pri pridobitvi gradbenega dovoljenja in po pomoči Aninega sklada, so zgradili hišo na svoji zemljo. Gradnja je dobro napredovala. Ko je bilo zidovje postavljeno in so se začela notranja dela, se je zgodila nesreča. Oče je padel iz prve plošče, se poškodoval in ostal invalid. Dolgo so se borili za njegovo življenje, žena Jožica mi je večkrat rekla »samo da bi bil z nami, bomo že kako«. S trdim delom, dobro voljo, željo in molitvijo, so si med seboj pomagali. Tako je oče sicer na invalidskem vozičku, otroci v šoli, mama pa doma ureja dom in skrbi za invalidnega očeta.

V hiši je še mnogokaj postoriti. Otroci odraščajo, potrebujejo stvari za šolo, odvisno so le od otroških dodatkov in socialne pomoči.

Zelo se priporočamo za podporo!

 

 

 

Podobne teme: