Pomladne delavnice v Banja Luki

Pomladne delavnice, društvo Triglav

Pomladne delavnice, društvo Triglav

Pomlad letos noče in noče priti. A v prostore Društva Slovencev Triglav je že prišla, saj smo v soboto, 6. aprila, izvedli pomladne delavnice.

Spomladi se narava prebuja. V vseh kulturah ima to obdobje velik pomen. Velika noč, največji in najstarejši krščanski praznik, je hkrati tudi praznik pomladi in hvalnica novemu življenju. Učenci dopolnilnega pouka slovenščine iz Banjaluke in Slatine so na ustvarjalnih delavnicah  izdelovali to, na kar ob besedi pomlad običajno pomislimo. Prve asociacije so povezane s cvetlicami. Viktor je prinesel narcise in trobentice in vsak otrok je naslikal svojo sliko z motivom pomladnih rož. Slike so dali v okvir. To delavnico je vodila Alenka, Vikijeva in Nikševa mama.

Pomladne delavnice

 

V delavnici, ki sta jo vodili  Aleksandra in Marina, so otroci barvali pirhe – ne čisto pravih, ampak kar take iz papirja, nalepili so jih na karton, da so nastali lepi plakati. Franci je udeležence delavnice naučil, kako lahko iz testa oblikujejo zajčke in preste, pod spretnimi otroškimi prsti pa so nastale še ribe. Vse to so tudi spekli in nekateri so svoje umetnine kar takoj pojedli. V četrti delavnici smo ustvarjali vabila za predstavo Moj dežnik je lahko balon.  Predstavo bodo pripravili učenci dopolnilnega pouka slovenščine pod vodstvom lutkarjev  Jelene Sitar in Igorja Cvetka.

pomladne delavnice

 

pomladne delavnice

Besedilo in fotografije: Barbara Hanuš  

Podobne teme: