Minister Žmavc srečal s predstavniki Slovencev v Porabju

Minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Gorazd Žmavc je 11. aprila 2014, obiskal slovensko skupnost v Porabju, kjer se je sestal s predstavniki Porabskih Slovencev. Na Generalnem konzulatu Republike Slovenije v Monoštru, se je srečal s predsednikoma krovnih organizacij, z Martinom Ropošem, predsednikom Državne slovenske samouprave in Jožetom Hirnökom, predsednikom Zveze Slovencev na Madžarskem ter s pred kratkim izvoljeno zagovornico v madžarskem parlamentu Eriko Köleš Kiss.

 

V nadaljevanju obiska se je minister srečal z županom Monoštra Gáborjem Huszárjem. Obisk je nadaljeval v Slovenskem kulturnem in informacijskem centru Lipa, kjer se je srečal s predstavniki slovenskih medijev iz Madžarske. Nato se je seznanil z delovanjem Razvojne agencije Slovenska krajina in aktivnostmi mladih iz Porabja.

Sledil je ogled Dvojezične osnovne šole Jožefa Košiča v Gornjem Seniku. Ob zaključku obiska si je minister ogledal še Küharjevo spominsko hišo in dva projekta, katera izvaja Razvojna agencija: Hiša jabolk in Vzorčna kmetija.

 

Besedilo: Urad

 

Podobne teme: