Podarimo knjigo zamejskim knjižnicam

Vsaki dve leti v Knjižnici Žiri organiziramo tudi zbiralne akcije knjig za razna društva ali knjižnice, ki potrebujejo »slovensko besedo v knjigi«. Pred dvemi leti smo zaključili z zbiralno akcijo knjig za slovenska društva v Srbiji, za naslednjo akcijo pa se dogovarjamo s knjižnico v Sarajevu.

Letos je zbiralna akcija, v organizaciji Krajevne knjižnice Žiri, dislocirane enote Knjižnice Ivana Tavčarja Škofja Loka, »Podarimo knjigo zamejskim knjižnicam« namenjena zamejskim Slovencem, živečim na tržaškem območju.

Z akcijo smo začeli sredi meseca maja in jo zaradi zanimanja podaljšali do konca meseca junija. Zbiralna akcija ni namenjena samo našim obiskovalcem, ampak na splošno vsem, ki želijo podariti knjigo našim zamejskim Slovencem. Število podarjenih knjig se vsak dan povečuje, tako da  obiskovalci zares vestno sodelujejo v zbiralni akciji slovenskega leposlovja za zamejske Slovence. Podarjene knjige prihajajo s področja Občine Žiri ter celotne Gorenjske. Zbiralna akcija ni namenjena samo našim obiskovalcem, ampak na splošno vsem, ki želijo podariti knjigo našim zamejskim Slovencem.
Naša želja je, da bi Slovenci izven meja naše domovine, v njihovih knjižnicah imeli dovolj slovenske literature, katero bi z veseljem in zanimanjem prebirali.

Besedilo in foto: Majda Treven, dipl. upr. org., vodja Krajevne knjižnice Žiri

 

Če imate kakšno knjigo odveč in jo želite podariti zamejskim Knjižnicam:

Informacije: 04/510 56 20
Mobilni telefon: 031/305 687
E-pošta: ziri@knjiznica-skofjaloka.si

Podobne teme: