Poletna noč z Juretom Robežnikom

Simfonični orkester RTV Slovenija in Big Banda RTV.

Ljubljana, 21. junij 2013 – Ko so se zvezde ena za drugo počasi začele prižigati na nebu, so nas v prvo letošnjo poletno noč popeljali člani Simfoničnega orkestra RTV Slovenija in Big Banda RTV.

Letos smo praznovali jubilej skladatelja Jureta Robežnik, ki praznuje 80 let. »Pozdravljeni, prijatelji dobre glasbe, ki boža dušo.« sta nas v uvodu pozdravila voditelja Miša Molk in Janez Čuček, ki smo ju mnoga leta bili vajeni srečevati na malih ekranih.

Na odru se je zvrstilo veliko glasbenikov med njimi tudi legendarni Braco Koren. Manca Izmajlova nam je ogrela srca, ko je pesmi Ti si moja ljubezen dodala svoj glas. Zapela je tudi Eva Boto, ki s svojim petjem vedno znova preseneča. Izvedla je pesem Mlade oči in z njo marsikomu zarosila oko.

Na oder pa so stopili tudi Lea Sirk, Katja Koren, Alex Volasko, Mitja Bobič in na oder vnesli posebno energijo in ritem. Presenetili so nas s pesmijo  Na vrhu nebotičnika ali Mala terasa, kot se je pesem ljudsko poimenovala, še bolj pa je publiko dvignila pesem Presenečenja.

Če nam je pesem Mlade oči zarosila oko, je gotovo kakšna solza kot dokaz nostalgije pritekla po licu ob pesmi Lastovka v izvedbi Elde Viler. S svojim močnim glasom in zanosom je v glasbenem smislu zagotovo bil to vruhnec večera. Elda Viler pa je skupaj s hčerko Ano Dežman izvedla še pesem Kot minute so ure, s katero sta prav tako navudšili publiko. Na odru ni manjkal niti Benč, ki je v svojem legendarnem stilu zapel pesem Maja z biseri. Piko na i večeru pa je dodala tudi Alenka Godec s pesmijo Orion.

Večer Poletne noči je bil lepo popotovanje v zlata leta slovenske popevke. V prvo poletno noč pa nas je lepo pospremil Jure Robežnik s svojim odgovorom na vprašanje Janeza Čučka: »Imel bi le eno kratko objavo za vse vas, vidimo se na takem koncertu natanko čez deset let. Pa še nekaj, pazite nase, da ja ne bi kdo manjkal.«

Foto: Sandi Fišer

Besedilo: Vanesa Kovač

 

Podobne teme: