Poletna noč

Jure Robežnik

V prvo poletno noč se bomo zazibali s tradicionalnim koncertom Simfoničnega orkestra in Big Banda RTV Slovenija, ki bo letos v znamenju 80-letnice skladatelja Jureta Robežnika.  Danes bomo tako slišali nove skladbe, ki morda nekoč postanejo zimzelene, tako kot so Orion, Pegasto dekle in druge.

V vrtiljaku Poletne noči

Ob častitljivem osebnem jubileju velikega skladateljskega mojstra Jureta Robežnika se bo RTV Slovenija poklonila izjemnemu skladatelju, ki je zaznamoval zlata leta Slovenske popevke. Letošnji gala koncert bo na Gospodarskem razstavišču, prizorišču, kjer je pred skoraj 50 leti skladba Mojmirja Sepeta in Elze Budau Poletna noč prejela nagrado občinstva na Slovenski popevki.

Ob spremljavi Simfoničnega orkestra in Big Banda RTV Slovenija ter pod dirigentsko taktirko Patrika Grebla, Lojzeta Kranjčana in Mojmirja Sepeta boste lahko prisluhnili najuspešnejšim slovenskim popevkam Jureta Robežnika, kot so Orion, Na vrhu nebotičnika, Pegasto dekle, Maja z biseri, 

Gala koncert Poletna noč je postala že tradicionalna prireditev, ki obuja spomin na zlate čase Slovenske popevke. Poletna noč je v vseh teh letih slovenski glasbeni prostor obogatila s številnimi pevskimi zvezdami in še številnejšimi skladbami. V zadnjih letih smo jo posvetili Atiju Sossu, Majdi Sepe, Eldi Viler, Mojmirju Sepetu, Dušanu Velkaverhu in 50-letnici Slovenske popevke. Letos jo posvečamo izjemnemu jubileju, 80-letnici našega izjemnega skladatelja in aranžerja, pianista, vibrafonista in dolgoletnega direktorja Založbe kaset in plošč RTV Slovenija, Jureta Robežnika.

Avtorja fotografij sta Stane Sršen in Hugo Šekoranja.

Besedilo: MS

 

Podobne teme: