Mednarodni poletni jezikovni tabori za otroke v Sloveniji

V juliju in avgustu 2014 bodo v Sloveniji potekale že 7. leto zabavne in poučne mednarodne poletne jezikovne počitnice za otroke, stare od 5 do 15 let, v izvedbi podjetja SAMA Navitas. Letos ne le na Prevorju na Kozjanskem, temveč tudi v neokrnjeni naravi na Rogli in na turistični kmetiji Ambrož-Gregorc v Solčavi v Logarski dolini.

 

 

Tu je res pravi raj slovenske dežele: zeleni griči in hribovja, neokrnjena slovenska narava, prijazne živali in gostoljubni prebivalci. Vabimo vas, da omogočite otrokom prave pustolovske jezikovne počitnice v Sloveniji, kjer bodo spoznavali gozd, travnik in potok, hranili in božali domače živali (zajčke, ovce, teličke, konje, krave ipd.), jezdili konje, kosili travo in molzli krave, peli ob tabornem ognju, se učili fotografirati in snemati filme, ustvarjali z rokami krasne izdelke, tudi svoj lok, igrali nogomet, tenis, odbojko, opazovali zvezdno nebo skozi teleskop, poskusili žonglirati, srečali legendarnega razbojnika Guzaja, eno noč prespali na seniku ipd. Pri vsem tem pa skozi pogovor, ustvarjanje in didaktične igre nadgrajevali svoje praktično znanje slovenščine. 

Otroci so razdeljeni v majhne jezikovne skupine s prilagojenim programom glede na starost in predznanje otrok. Otroci so obravnavani zelo individualno. Poudarek je na praktični rabi jezika in spodbujanju večjezičnosti pri otrocih. Učenje poteka preko aktivnih delavnic v naravi, kjer otroci skozi praktično rabo jezikov (angleščine, nemščine, španščine, ruščine in slovenščine) nadgrajujejo in izboljšujejo svoje jezikovne kompetence, predvsem sporazumevanje in govor. Prisotni so večjezični učitelji, ki pomagajo otrokom pri razumevanju in sporazumevanju. Hkrati se otroci na taborih izjemno zabavajo v objemu neokrnjene narave in tkejo trajna prijateljstva z živalmi in s sovrstniki s celega sveta. To so prave počitnice v naravi brez uporabe elektronskih naprav in televizorjev. Obiskuje jih vedno več otrok (tudi vnukov) slovenskih izseljencev ali zamejcev, ki imajo slovenske korenine ter želijo navezovati stike s slovenskimi vrstniki.

 

Termini 2014:

6. 7. – 11. 7. 2014 Solčava v Logarski dolini (5 – 10 let)

POČITNICE NA KMETIJI:  SLO, ANG, SPA

12. 7. – 18. 7. 2014 Rogla (10 – 15 let)

FOTO-ŠPORTNI TABOR*:  ANG, SLO, RUS

19. 7. – 26. 7. 2014 Prevorje (9 – 13 let)

FOTO-ŠPORTNI TABOR*:  ANG, SLO

27. 7. – 2. 8. 2014 Prevorje (6 – 10 let)

V KOZJANSKEM RAJU Z GUZAJEM:  SLO, ANG, NEM

 

 

 

9. 8. – 15. 8. 2014 Rogla (11 – 15 let)

POLETNA JEZIKOVNA PUSTOLOVŠČINA*:  NEM, SLO

 

*Tabori z naravnim govorcem angleščine ali nemščine.

Vabimo vas, da si ogledate podrobnejše programe na www.kozjanski-raj.si ali video posnetke na Youtube ali nam pišete na info@kozjanski-raj.si.

Vabljeni v Kozjanski raj na 7. PUSTOLOVSKI direndaj!

Podobne teme: