Poletna šola slovenščine v Tolminu

Ljubljana, 13. avgust 2013 – Zavod RS za šolstvo in Center šolskih in obšolskih dejavnosti sta v času od 27. julija do 10. avgusta 2013 organizirala Poletno šolo slovenščine, namenjeno otrokom in mladostnikom slovenskega porekla, ki živijo v tujini. Pokrovitelj in financer poletne šole je Ministrstvo RS za izobraževanje, znanost in šport.

Poletna šola slovenščine v Tolminu

Poletno šolo slovenščine so izvedli na CŠOD v Tolminu (Dom Soča), udeležilo pa se je 57 mladih od 8. do 14. leta starosti iz 15 držav: Avstrija, Belgija, Bosna in Hercegovina, Francija, Hrvaška, Italija, Makedonija, Malezija, Nemčija, Nizozemska, Srbija, Španija, Velika Britanija, ZDA, Združeni Arabski Emirati. Poletna šola je bila sestavljena iz dopoldanskega programa, kjer so se posvetili učenju slovenščine, in popoldanskega ter večernega programa, kjer so bili v ospredju ogledi kulturno zgodovinskih znamenitosti, izleti v naravno-geografska zanimiva okolja ter športno-rekreacijske in druge družabne aktivnosti.

Poletno šolo so zaključili s kulturno prireditvijo, na kateri so udeleženci staršem ter širši javnosti v slovenskem jeziku pokazali, kaj vse so se v tem času naučili, spoznali in doživeli.

Zavod RS za šolstvo Poletno šolo slovenščine organizira že več kot dve desetletji in v tem času se je je udeležilo nad 1300 mladih iz različnih evropskih držav ter drugih celin, na katerih živijo Slovenci in njihovi potomci.

Besedilo: MS

Foto: arhiv ZRSS

Podobne teme: