Britanski princ Edward in grofica Sophie v Sloveniji

Ljubljana, 27. junij 2013 – Včeraj sta na svoj prvi obisk v Slovenijo prišla grof in grofica Wesseška, princ Edward in žena Sophie.

V Slovenijo ju je povabil britanski veleposlanik Andrew Page, saj prav te dni poteka tri dnevi festival Great british days ali Veliki britanski dnevi, ki so namenjeni promociji  britanske kulture.

Srečala sta se s predsednico vlade go. Alenko Bratušek, danes pa ju čaka srečanje s predsednikom Republike Slovenije Borutom Pahorjem. V Sloveniji ostajata tri dni, namen obiska pa je promocija britanske dediščine in inovacij ter ustvarjanje poslovnih priložnosti.

Princ Edward bo tako častni govorec na poslovnem zajtrku na temo podjetništva mladih, ki ga pripravlja britansko-slovenska gospodarska zbornica v sodelovanju z britanskim veleposlaništvom. Gre za začetek razprave o enem od področij, ki ga bo obravnaval letošnji Strateški forum Bled mladih – Poslovanje: Nova orodja, nova pravila.

Sophie, grofica Wesseška, pa bo obiskala univerzitetni rehabilitacijski inštitut Soča, kjer se bo udeležila predstavitve košarke na vozičkih, ogledala pa si bo tudi razvojni oddelek inštituta.

Prav tako bosta obiskala Britansko mednardno šolo v Ljubljani, ogledala si bosta tudi center mesta Ljubljana ter odšla na Bled.

Foto: Britansko Veleposlaništvo v Sloveniji

Besedilo: MS

Podobne teme: