Kolegice na ministrstva!

Ljubljana, 5. marec 2014 – Vse višja nezaposlenost mladih v Sloveniji že dolgo ni več skrivnost. Vse več zavodov se ukvarja z iskanjem rešitve, ki bi zmanjšala nezaposlenost mladih. V okviru Zavoda Nefiks se tako odvija projekt Kolegice, ki je namenjen mladim, ambicioznim ter izobraženim ženskam, iskalkam prve zaposlitve.

Namen projekta je z mentorstvom uveljavljenih žensk izboljšati zaposlitvene možnosti mladih kolegic, saj je po trenutnih podatkih na Zavodu za zaposlovanje med terciarno izobraženimi mladimi kadri prijavljenih kar 71% družboslovno izobraženih žensk!

S tem namenom bodo Kolegice v petek, 7. marca 2014 ob 9. uri, obiskale različna ministrstva in tako opozorile na trenuto problematiko zaposljivosti mladih žensk. Datum je izbran simbolično, saj je 8. marca mednarodni dan žena. Zdi se primerno, da se ta dan posveti ženskam in prav tako problematiki s katero se mlade ženske v Sloveniji srečujejo pri zaposlovanju. 

Z obiskom želijo v pozitivnem in prijaznem vzdušju opomniti na obstoječo situacijo, saj so ravno oni ključni odločevalci na tem področju. Želijo pa, da vsaj na simbolni ravni, dobijo zagotovilo, da si bodo aktivno prizadevali za izboljševanje položaja zaposlovanja mladih žensk v Sloveniji.

Več o projektu Kolegice si lahko preberete na: http://talentiran.si/index.php/kolegice

Besedilo: V. K.

Foto: arhiv Nefiks

 

 

 

Podobne teme: