Nagrada HORUS 2013 za direktorico Slovenske gospodarske zveze Marino Einspieler-Siegert

Inštitut za razvoj družbene odgovornosti in Slovensko društvo za odnose z javnostmi, pod častim pokroviteljstvom predsednika RS  Boruta Pahorja in v partnerskem sodelovanju s številnimi strokovno-interesnimi organizacijami, sta 27. novembra 2013, v Kazinski dvorani SNG Maribor razglasila prejemnike Slovenske nagrade za družbeno odgovornost HORUS 2013.

 

 

Posebno priznanje in nagrado za Podjetnico s slovenskimi koreninami, ki deluje v zamejstvu oz. po svetu, je prejela Marina Einspieler -Siegert za družbeno odgovorno delo Slovenske gospodarske zveze v Celovcu iz rok predsednika 32-članske ocenjevalne komisije dr. Boštjana Žekša ter državnega sekretarja Borisa Jesiha.  Nagrada je bila podeljena za izjemno in nadvse pomembno delo na področju združevanja podjetnikov slovenskih korenin v Avstriji pod skupno streho in za sodelovanje s slovenskimi podjetniki in ustanovami. S tem se pomaga ustanavljati delovna mesta, krepi slovenska identiteta in družbena odgovornost. Predstavniki komisije za nagrado Horus pa navajajo tudi, da je zlasti pomembno njeno družbeno odgovorno delo na naslednjih področjih: regionalni razvoj, preprečevanje bega možganov, enakopravnost žensk, nediskriminacija podjetnikov iz RS, povezovanje in družbeno odgovorno podjetništvo.

Predsednik Republike Slovenije, Borut Pahor navaja: »V ocenjevanju je bilo vključenih 32 neodvisnih strokovnjakov iz različnih področij, od doktorjev znanosti do vodij posameznih oddelkov na ministrstvih, od podjetnikov do članov uprav podjetij, predstavnikov podjetniških združenj in neprofitnih organizacij. Vsi kandidati, ki so se potegovali za Slovensko nagrado za družbeno odgovornost Horus 2013 so izjemni. Veliko je bilo predstavljenih dobrih praks, odličnih posameznikov, zato ocenjevanje ni bilo lahko.«

Slovenska gospodarska zveza direktorici za prejeto priznanje čestita in ji želi še veliko angažmaja na  družbeno odgovornih področjih še naprej.

 

Besedilo: Ines Stupica

 

 

Podobne teme: