Najinovativnejše podjetje v Evropi iz Slovenije

Korporacija Hidria je 6. junija 2013 na slavnostnem dogodku v Istanbulu v okviru izbora European Business Awards razglašena za najinovativnejše podjetje na stari celini. Strokovna žirija je med več kot 15.000 sodelujočimi podjetji izbrala zmagovalce v 10 kategorijah, Hidria pa se je v sklepni del izbora uvrstila kot edina predstavnica Slovenije. Na vsa našteta dejstva smo v Hidrii izjemno ponosni, naziv najinovativnejšega podjetja v Evropi pa nam daje dodatnega zagona za uspešno in preudarno delo tudi v prihodnje.

 

“Za najbolj inovativno evropsko družbo smo bili izbrani zaradi naših dosežkov v segmentu globalno prebojnih inovacij proizvodov, tehnologij in procesov ter poslovnih modelov, ki odločno doprinašajo k zeleni mobilnosti prihodnosti in k dvigu kvalitete zraka v naravno okolje integriranih zgradb, vse pa s poudarkom na integriranju inovativnih obnovljivih virov energije. Radikalno znižanje izpustov v novih generacijah dizelskih motorjev, visoko učinkoviti hibridni in električni pogoni avtomobilov prihodnosti, solarna klimatizacija stavb in gradbeni konzorcij jugovzhodne Evrope Feniks so samo nekatere izmed številnih konkretnih globalno prebojnih rešitev na teh segmentih. Ta nagrada je izjemno priznanje vsem nam v Hidrii in prav vsem, ki ste z nami kakorkoli povezani,” je ob prejemu priznanja poudaril predsednik poslovodnega odbora Hidrie mag. Iztok Seljak.
 
Kot so po podelitvi nagrad povedali v strokovni žiriji, je bilo ocenjevanje letos še posebej zahtevno. »V vseh kategorijah smo se morali odločati med samimi izjemno uspešnimi podjetji, ki se, sodeč po njihovih rezultatih, tudi v zaostrenih gospodarskih razmerah odlično znajdejo,« je poudaril Adrian Tripp, direktor European Business Awards. Dodal je še, da je namen podeljevanja teh nagrad predvsem spodbujanje povezovanja uspešnih podjetij in s tem »izgradnje« gospodarsko močnejše in uspešnejše Evrope. Hidria po mnenju žirije s svojimi pristopi in aktivnostmi vsekakor sodi med najuspešnejše in je lahko za zgled celotni Evropi, zlasti ko gre za inovativnost.
 
Pot do laskavega naziva najinovativnejšega evropskega podjetja je bila sicer dokaj dolga. Hidria je vlogo za ocenjevanje na natečaju European Business Awards oddala že pred dobrim letom dni. Sledile so predstavitve mednarodni žiriji, v katerih je bil izpostavljen zlasti Hidriin celovit pristop oz. koncept uvajanja in podpiranja inovativnih modelov – od strategije rasti razvoja, preko razvoja novih poslovnih modelov, razvoja podpornega okolja, povezovanja s partnerji, do vključevanja v lokalno okolje. Sinoči prejeta nagrada oz. naziv tako predstavlja izjemno priznanje Hidrii in vsem njenim zaposlenim, saj dokazuje, da so močno prisotnost inovacijske kulture v Hidrii in iz tega izhajajoče uspehe zaznali tudi sami organizatorji natečaja. Ti so Hidrio, ko gre za inovativnost, uvrstili pred vsa številna preostala evropska podjetja ter jo s tem postavili za zgled širši evropski in svetovni javnosti. Obenem gre tudi za priznanje, da se filozofija delovanja Hidrie, ki temelji na vrednotah in nenehnem razvoju in smo ji v zadnjih letih namenjali še posebno skrb, na številnih področjih izkazuje kot nesporno izjemno uspešna.
 
Nagrade »European Busines Awards« sicer podeljujejo že od leta 2007. Letos se je za nagrade potegovalo preko 15.000 prijavljenih organizacij, ki skupno ustvarijo skoraj desetino celotnega BDP Evropske unije in zaposlujejo skoraj tri milijone ljudi. Ponosni smo, da se je tem organizacijam letos kot zmagovalka v kategoriji inovativnosti priključila tudi Hidria, ki so jo organizatorji prepoznali kot uspešno in dinamično korporacijo, v kateri kljub doseženim uspehom ostajajo še veliki potenciali, obenem pa so tudi Hidriino delovanje opisali kot uspešno in izrazito inovativno in razvojno usmerjeno.

 

Besedilo: MS

Podobne teme: