Srečanje zborov 15. junija v Pavlovi hiši

Letos bomo v Pavlovi hiši, 15. junija ob 17. uri, imeli štajersko koroško srečanje zborov. Rožanski muzikanti iz Roža, manjša skupina pevskega društva Mureck in zbor Pavlove hiše bodo zapeli slovenske in nemške pesmi.

 

Pavlova hiša
Zbor Pavlove hiše je nastal v letu 2004. Pod vodstvom mag. Bruna Petrischka nastopi v Avstriji, Sloveniji in na Madžarskem. Njegov repertoar obsega slovenske in nemške ljudske pesmi.
Pevsko društvo so pred skoraj 150 leti ustanovili kot moški zbor, kar se je vmes spremenilo. V svojem repertoarju imajo tokrat pesmi za ples.

Rožanski muzikanti
Za srečanje pobratenih občin Bilčovs in Repentabor/Monrupino maja leta 2008 v Bilčovsu ni bilo možno dobiti glasbene skupine, ki bi lahko zastopala s pevsko-kulturnim programom občino Bilčovs. Tako smo se za ta nastop na hitro zbrali: znana skupina »Die Stromlosen« (Hanzi Andreásch – kitara, Karl Ráunjak – akordeon in Hanzi Dóbernik – kontrabas) ter pevca Jožko Kóvačič in Franci Quántschnig, in smo kot kvintet prvič uspešno nastopili v Repentabru. Sledili so številni nastopi v Avstriji in Sloveniji. Leta 2010 je nastal »Musikalischer/Glasbeni Cocktail«, koncert s katerim smo nastopali na Koroškem in v Sloveniji in s katerim se bomo predstavili tudi v Pavlovi hiši.

Besedilo: mag. Susanne Weitlaner

Podobne teme: