Vabljeni zvečer na Dobrodošli doma

trkaj-promo

Ljubljana, 5. julij 2013 – Na Kongresnem trgu začela dvodnevna prireditev Dobrodošli doma. Program si lahko ogledate na povezavi. V nadaljevanju si lahko ogledate kdo bodo nastopajoči glasbeniki na današnjem dogodku.

TRKAJ
Ljubljančan Rok Terkaj postane Trkaj sredi najstniških let, ko se prične ukvarjati z rapom. Najprej kot freestyler in battle MC, kasneje kot član zasedbe Rodbina Trgavšek, s katero spozna večino slovenskih koncertnih prizorišč. Leta 2003 je zanj prelomno, saj ga zmaga na 2. Freestyle prvenstvu v ljubljanskem klubu K4 pripelje do diskografskega prvenca V Času Enga Diha. S singlom Dihi z mano osvoji glasbene lestvice in medijski prostor, status izvirnega ustvarjalca ne le glasbenih, pač pa medijskih zgodb, pa utrdi z albumi, ki sledijo (Rapostol, Pasož, Vse je OK). Danes velja za enega najbolj cenjenih in priljubljenih raperjev pri nas. V karieri je zabeležil številna glasbena sodelovanja, tudi z Gibonnijem, Janezom Bončino Benčem in Jadranko Juras. Leta 2011 je diplomiral na ljubljanski teološki fakulteti.

VESNA ZORNIK

Vesna Zornik, markanten glas skupine Katalena, ki “Prihaja iz Ljubljane in igra slovensko ljudsko muziko”,  vodi zasedbo TangoApasionada in z njo brede po globinah Argentinskega tanga, je dejavna tudi v gledališču, doma in v tujini pa kot solistka nastopa v reprezentančnem big bendu Sounds of Slovenija.
“Ognjevite, ekspresivne vokalne interpretacije Vesne Zornik so se v desetih letih zmedile v izjemno dinamičen in senzibilen inštrument, ki preseneča zdaj s svojo prvinskostjo, zdaj s pretanjeno nežnostjo, s suverenim koketiranjem z vibratom ter s čedalje razkošnejšim vokalnim obsegom.”
Za Odzven, Katarina Juvančič.

AA7 4827

JANEZ DOVČ
Harmonikar, skladatelj, multiinštrumentalist in diplomirani fizik Janez Dovč se je glasbi povsem posvetil leta 2004, ko se je pridružil eni najuglednejših slovenskih zasedb Terrafolk. Razvil se je v izjemnega odrskega in studijskega glasbenika, njegove skladbe in priredbe pa so zazvenele zlasti v skupini Jararaja, ki jo je ustanovil in ji ostaja predan še danes.
Kot glasbenik, skladatelj in producent sodeluje s številnimi izvajalci, njegovo udejstvovanje pa je enako živo na področju ustvarjanja glasbe za scenske, gledališke in studijske projekte. Je ustanovitelj in umetniški vodja Glasbene zadruge Celinka ter umetniški vodja multimedijskega projekta Sounds of Slovenia  in najprepoznavnejšega festivala slovenske etno in avtorske glasbe, Godibodi.

2013-JanezPortret-avtorBojanStepancic

Podobne teme: