VIII. Konferenca zdravnikov iz sveta in Slovenije

Konferenca zdravnikov bo potekala 6. in 7. junija 2013 v Domus Medica v Ljubljani (Dunajska cesta 162).Častni pokrovitelj je Borut Pahor, predsednik Republike Slovenije. Začetek konference v četrtek je ob 13:30. Za podroben program si poglejte na strani SSK.

Osrednje programske točke:

  • Uvodna predavanja izbranih strokovnjakov iz Slovenije in tujine
  • Teme o nefrologiji in urologiji
  • Teme o nevrologiji
  • Predstavitev raziskovalnih del slovenskih medicinskih strokovnjakov iz sveta in Slovenije
  • Okrogla miza: Slovenski zdravstveni sistem v primežu gospodarske krize in vizija prihodnosti

Strokovni odbor pri Svetovnem slovenskem kongresu je v sodelovanju s Slovenskim zdravniškim društvom in Zdravniško zbornico Slovenije že pred leti oblikoval predlog za tovrstna srečanja z namenom, da bi čim širšemu krogu slovenskih zdravnikov omogočili seznanitev z najnovejšimi dosežki na področju različnih vej medicine in preko slovenskih vrhunskih strokovnjakov ter znanstvenikov, ki delujejo v tujini, omogočili čim hitrejši pretok znanja v slovenski prostor. Na drugi strani pa takšna srečanja odpirajo tudi vrata naši zdravstveni dejavnosti navzven, saj bo srečanje omogočilo zdravnikom, ki delujejo v Sloveniji, vzpostavitev tesnejših stikov s kolegi, ki delujejo v vrhunskih ustanovah v tujini, kar se je doslej že izkazalo kot za koristno in učinkovito. Prepričani smo, da ima srečanje ne le nacionalni zdrvstveni, marveč tudi širši družbeni pomen.
Ob začetku konference bomo izdali tudi zbornik s prispevki sodelujočih v programu, ki bo na voljo na konferenci in kasneje v pisarnah Svetovnega slovenskega kongresa.

Vljudno vas vabimo, da se prijavite preko spletne strani Svetovnega slovenskega kongresa.Rok prijave je 4. junij 2013. Kotizacije ni.

Za dodatne informacije smo vam na voljo na telefonu +386 1 24 28 550 ali po elektronski pošti info@slokongres.com.

Besedilo: MS

Podobne teme: