Zaključila se je že 5. prireditev “Dobrodošli doma 2014”

V organizaciji Urada Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu je v soboto, 5. julija, v Škofji Loki potekalo že peto srečanje rojakov iz izseljenstva in zamejstva Dobrodošli doma.

 

Celodnevna prireditev je v središče tega srednjeveškega gorenjskega mesta privabila v dopoldanskem delu okoli 2.000, v popoldansko-večernem delu pa med 1.500 in 2.000 obiskovalcev. Med njimi jih je bilo veliko iz tujine ali tudi povratnikov, pa tudi sorodnikov nastopajočih – nastopilo je namreč kar 12 skupin, ki so prišle iz praktično vsega sveta, od Kanade in Argentine pa do sosednjih držav.
Dogajanje so obogatile spremljajoče razstave v Sokolskem domu in različne dejavnosti na drugih lokacijah v mestu, številne skupine iz domače Škofje Loke, ansambel Saša Avsenika, pa tudi priljubljeni izvajalci zimzelenih slovenskih popevk (Andrej Šifrer, Elda Viler, Alenka Godec idr.).
Ob začetku dogajanja so obiskovalce nagovorili župan Škofje Loke Miha Ješe, minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Gorazd Žmavc, pa tudi premierka Alenka Bratušek.

 

Urad se iskreno zahvaljuje za odprtost in sodelovanje občini Škofja Loka in njenemu Turističnemu društvu ter vsem sodelujočim iz občine ali okolice, organizacijam civilne družbe Slovenija v svetu, Svetovni slovenski kongres, Slovenska izseljenska matica ter Rafaelova družba, seveda pa predvsem gostujočim iz Italije, Avstrije, Madžarske, Hrvaške, BiH, Srbije, Makedonije, Nemčije, Argentine in Kanade!

 

Škofja Loka in Slovenija so s sobotnim dogodkom potrdili, da so in ste slovenski rojaki izza meja matične domovine vsakič in vedno DOBRODOŠLI DOMA!

 

Besedilo: Urad, 7.7.2014

Dogajanje na Dobrodošli doma 2014 v Škofji Loki

Dobrodošli doma 2014 bo v Škofji Loki

Rafaelova družba na Dobrodošli doma

Alenka Bratušek med izseljenci na Dobrodošli doma 2014

Kaj pravijo o dogodku Dobrodošli doma 2014

Video posnetek dogajanja v Škofji Loki

Zakaj jim je bilo v Škofji Loki bolj všeč

Podobne teme: