Okence v Slovenijo

Una ventana a Eslovenia

Veliko Slovenk in Slovencev se odloči za življenje izven meja domovine. Razlogov je več, eden najbolj znanih slovi v pregovoru »S trebuhom za kruhom.« Ne glede razloge, ki so privedli do odločitve živeti izven meja domovine, Slovenci po svetu ostajajo aktivni in gradijo slovenske skupnosti, društva, skozi katera lažje ohranjajo slovensko kulturo ter jezik.

S tem razlogom pa je leta 1987 nastala tudi slovenska radijska oddaja v Buenos Airesu, v Argentini. Delovati je začela pod imenom ‘Slovenski kotiček v Argentini’, danes pa je naslovljena z imenom ‘Okence v Slovenijo’ ali ‘Una ventana a Eslovenia’.

Oddaja je predvajana na najbolj pomembnih argentinskih radijskih postajah, kot so Radio America, Argentina, La Red, El Mundo, Buenos Aires.

Poslušate jo lahko vsako soboto med 12. In 13. uro tudi preko internetne strani www.am570radioargentina.com.ar. Oddaja je kulturnega in informativnega značaja. Predvaja se slovenska glasba, poroča se o delovanju Slovencev v Argentini, novice pa pridejo tudi iz Ljubljane, saj se v eter oglasi poročevalka iz Ljubljane.

Obiščite njihovo spletno stran tudi vi www.okenceslo.com.ar. Več društev Slovencev po svetu pa lahko najdete tukaj.

Besedilo: MS

 

Podobne teme: